برگزاری نشست مشترک نمایندگان آببران سد حسنلو در راستای احیای دریاچه ارومیه

نشست مشترک نمایندگان آببران سد حسنلو با نمایندگانی از وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و ستاد احیای دریاچه ارومیه با هدف تدقیق و تعیین مقدار تخصیص آب برای اراضی سد حسنلو و انعقاد تفاهم نامه و قرارداد فیمابین، در محل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در این نشست مهندس سیدمرتضی موسوی مدیرکل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه دریای خزر و دریاچه ارومیه ضمن تقدیر از عملکرد و زحمات تشکلهای آببران شبکه حسنلو گفت: در مقوله آب همه ما ذینفع هستیم  و هریک از ما از منظر نگرش خودمان به مقوله آب نگاه می کنیم.

وی افزود در شرایط کنونی وضعیت بحرانی منابع آب، چاره ای جز ایجاد حاکمیت متقابل و رسیدن به درک و وفاق مشترک و برداشتن گامهای اساسی در جهت حل بحران و معضل آب نیست.

مهندس موسوی اظهار داشت: امروز یاری گرفتن از تشکلهای آببران در جهت متعادل کردن مصرف آب کشاورزی از مهمترین راهکارهای احیای دریاچه ارومیه محسوب می شود و در این راستا تنها راه بالابردن تراز دریاچه، پایداری طرحها و افزایش جریانهای ورودی به دریاچه است.

در ادامه نشست مهندس کیومرث دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ضمن مهم برشمردن دریاچه ارومیه در سطح ملی و فرا ملی گفت : در هر شرایطی باید از این میراث ملی حفاظت کنیم چراکه با هر کوتاهی در مقابل نسل آینده مسئول هستیم.

وی خاطر نشان کرد: وضعیت کنونی دریاچه ارومیه طی 18 سال اخیر تحت تاثی عوامل مختلف از جمله توسعه بی رویه کشاورزی، مصرف سنتی آب، استفاده از کشت های پرمصرف، سازه های ذخیره آب و توسعه چاههای غیر مجاز در حریم رودخانه ها و در کنار آن تغییرات اقلیمی و کاهش بارشها به وجود آمده است.

مهندس دانشجو افزود: پس از تشکیل کارگروه احیای دریاچه ارومیه در سالهای اخیر و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید وعزم جدی دولت در جهت احیای دریاچه، کارهای تحقیقاتی وعملیاتی مهمی برای احیای میان مدت و بلند مدت انجام شد.

دانشجو گفت: سیاستهای راهبردی دولت درخصوص احیای دریاچه ارومیه بر مشارکت و همکاری تشکلهای آببران برای تامین سهم مورد نیاز دریاچه مورد تاکید است و انتظار میرود تشکلهای آببران دشت حسنلو به عنوان بخشی از بهره برداران حوضه دریاچه ارومیه کمک و راهکارهای مناسبی را ارائه نمایند تا حقابه دریاچه ارومیه از سمت سد حسنلو تامین شود.

در ادامه مهندس مسعود علائی مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک و مدیر اجرایی حوضه آبریز دریاچه ارومیه ضمن مهم برشمردن مقوله صرفه جویی  در بخش کشاورزی گفت آنچه امروز مهم است و کشاورزان باید توجه بیشتری کنند کاهش 8 درصدی مصرف سالیانه در بخش آب و صرفه جویی 40 درصدی طی 5 سال است که به تبع آن آب مصرفی در واحد سطح کاهش پیدا کرده و آب بیشتری به سمت دریاچه جاری شود.

وی ضمن تاکید بر تجدید نظر در سطح کشت، نوع کشت و الگوی کشت، جایگزینی کشت محصولات با نیاز آبی پایین در مقابل محصولات پرآب بر مانند چغندر و یونجه را گام مهم و اساسی در راستای اختصاص آب بیشتر به دریاچه عنوان کرد.

در این نشست همچنین دکتر مسعود تجریشی معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف گزارشی کامل از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و حوضه آبریز، روند تغییرات، عوامل مؤثر بر خشک شدن دریاچه ارومیه و تهدیدات ناشی از آن، نقشه راه و برنامه عملیاتی احیای دریاچه ارومیه ارائه نمود و در ادامه نمایندگان تشکلهای آببران دشت حسنلو پیشنهادات و راهکارهای خود را در خصوص موضوع نشست اعلام نموده و به بیان چالشهای حوزه خود پرداختند.

بنابراین گزارش در این نشست نمایندگان تعاونی آببران سلاله سلدوز، داشقین سولار، یادگار سلدوز و قره داغ محمدیار حضور داشتند.

 

کد خبر: 569
  تاریخ خبر : 1394/09/04
 1185
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 45
  • بیشترین بازدید همزمان : 552
  • بازدید امروز : 1,388
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 8,005,396
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/02 10:25:30
  • شناسه IP شما : 18.188.218.140

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : ارومیه، بلوار شهید باهنر، شرکت سهامی آب منطقه ای آذربایجان غربی
  • کدپستی : 5715895554
  • تلفن : 33442720-044
  • فاکس : 33440091-044
  • پست الکترونیکی : info[at]agrw.ir
  • پیامک : 3000520344
  • تلفن گویا : 31987777-044