|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

مقاله ها

1- هفتمین کنفرانس ملی سیبستم اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق، دوم و سوم خرداد 1402

تحلیل مکانی و زمانی روند تغییرات بارش ها (مطالعه موردی:
حوضه آبریز ارس در استان آذربایجان غربی) 
بابک اکبری فر، مجید رستگار ی، امیر بهرامی فر
شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی

چکیده : 

تغییرات اقلیمی در عصر حاضر یکی از چالشهای مهم زیست محیطی میباشد. درک ما از تأثیرات بشر روی محیط، به ویژه آنهایی که در ارتباط با گرم شد ن ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای هستند، نشان م یدهد که تعدادی از پارامترها به احتمال زیاد در حال تغییر می باشند. بنابراین بررسی روند تغییرات زمانی و مکانی بارش در برنامه ریزی و طراحی دقیق تر پروژه های آبی در آینده از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. در این مطالعه روند تغییرات بارش حوضه آبریز ارس با استفاده از آزمون ناپارامتری من -  کندال اصلاح شده (MMK) با حذف کامل ساختار خودهمبستگی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 12 ایستگاه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی روند تغییرات بارش نشان داد که روند نزولی در متغیر مورد بررسی وجود دارد. همچنین در ماههای مهر، آذر، دی، اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرد اد (ماههایی که اکثر بارشها در پهنه حوضه دریافت میگردد) تعداد ایستگاه با روند کاهشی بیشتر از تعداد ایستگاه با روند افزایشی میباشد و در نتیجه روند غالب نزولی است.

واژههای کلیدی آزمون من - کندال، خودهمبستگی، معنی دار، ناپارامتری.

 

2- سومین کنفرانس ملی کاربرد سامانه اطلاعات مکانی در مدیریت صنعت آب و برق، آذرماه 1394

 

3- مدیریت منابع آب های سطحی با نرم افزارهای متن‌‌باز GIS

الناز رضائی آباجلو، ناصر مبیّن

کارشناس GIS شرکت سهامی آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی و دانشجوی دکتری مهندسی آب دانشگاه ارومیه

پست الکترونیکی: e_rezayi2010@yahoo.com

کارشناس ارشد سیستم‌های اطلاعاتی و مدیر دفتر فناوری اطلاعات و توسعه مدیریت شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی،

پست الکترونیکی: n.mobayyen@gmail.com

 

چکیده:
با توجه به کمبود منابع آب سطحی و رشد فزاینده میزان استفاده از این منابع، درجه آسیب پذیری بالای منابع آب سطحی، با در نظر گرفتن آب به عنوان ماده‌ای استراتژیک غیر قابل انکار می‌باشد. وظیفه قبلی سیستم‌های GIS، عمدتا شامل نمایش جغرافیایی عوارض هیدرولوژیکی می باشد. اما امروزه، قابلیت‌های نوین و پویای GIS سبب شده است تا شکاف میان داده‌های تاریخی و داده‌های کنونی از واقعیت‌های هیدرولوژیکی کاسته شود. در این تحقیق، با استفاده از مزایای نرم‌افزار متن‌باز GIS، شاخص‌ برداشت آب به منظور مدیریت یکپارچه منابع آب سطحی به کار گرفته شده است. در مرحله اول نرم افزار متن‌باز Mapwindow بررسی گردیده است. جعبه ابزار USGS GW که بر اساس نرم افزار Mapwindow توسعه یافته است، به منظور استخراج شاخص جریان پایه (Base flow index) مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج این شاخص موجود در جعبه ابزار USGS GW، در صورت تلفیق با WEBGIS، در راستای مدیریت منابع آب های سطحی به خصوص در جلوگیری از میزان برداشت غیرمجاز از منابع آب های سطحی قابل کاربرد است. 
کلیدواژه ها: جعبه ابزار USGS GW، شاخص جریان پایه (Base flow index)، نرم افزار متن باز Mapwindow.

 

4- تعیین حداکثر عمق کف شکنی چاه های کشاورزی با تلفیق مدل های ریاضی

 

الناز رضائی، کامران زینال زاده، جواد نابغی

چکیده:

ایران به علت قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، از نظر منابع آب، وضعیت نامطلوب تری نسبت به متوسط دنیا دارد. خشکسالی های متعدد و طولانی و نوسانات زیاد آب و هوایی، کمبود آب، به ویژه منابع آب سطحی را تشدید می کند. از این رو آب های زیرزمینی، منبع مهم تامین آب مصرفی مردم در بخش های مختلف است. استفاده بهینه از منابع آبهای زیرزمینی، مستلزم مدیریت صحیح در بهره برداری، و مدیریت صحیح، مستلزم احاطه علمی و اصولی بر سیستم منابع آبی هر منطقه است. یکی از این مناطق دشت مهاباد می باشد که جهت دستیابی به منابع آب زیرزمینی اقدام به حفر چاه های بهره برداری برای مصارف کشاورزی شده است. افزایش بهره برداری بیش از پتانسیل تجدید پذیر آبخوان باعث شده تا در اثر افت سطح آب زیرزمینی پتانسیل برداشت از آبخوان کاهش یافته و به تبع آن اقدام به کف شکنی چاه ها شده است. در اثر افت سطح ایستابی، تنش موثر در ذرات خاک افزایش و باعث ایجاد فرونشست در منطقه خواهد شد. در این تحقیق تاثیر برداشت بیرویه از چاه ها بر پتانسیل بهره برداری آبخوان با استفاده از مدل عددی MODFLOW بررسی شده است. مدل مفهومی دشت مهاباد و اثر کفشکنی چاه ها با استفاده از GMS تهیه شده است. عمق بحرانی کفشکنی در کل منطقه 115 متر برآورد شده است. مطالعه همچنین نتایج نشان می دهد ارائه مجوز کف شکنی به چاه های کشاورزی نه تنها یک آسیب جدی به آبخوان و محیط زیست دشت بوده بلکه یک رویکرد در راستای توزیع ناعادلانه آب در سطح دشت می باشد. در اثر کف شکنی چاه ها ممکن است بخشهایی از دشت کاملا از بین رفته و هزینه های مهاجرتی روستاییان آن منطقه را به جامعه تحمیل نماید.

کلیدواژه ها:

 

 

 تاریخ ثبت : 1394/10/23
  آخرین به روزرسانی : 1403/06/06
 مدیر سایت
 9148
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 40
  • بیشترین بازدید همزمان : 552
  • بازدید امروز : 364
  • بازدید دیروز : 1,843
  • کل بازدید : 7,879,467
  • آخرین به روزرسانی : 1403/08/29 08:40:49
  • شناسه IP شما : 3.15.14.245

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : ارومیه، بلوار شهید باهنر، شرکت سهامی آب منطقه ای آذربایجان غربی
  • کدپستی : 5715895554
  • تلفن : 33442720-044
  • فاکس : 33440091-044
  • پست الکترونیکی : info[at]agrw.ir
  • پیامک : 3000520344
  • تلفن گویا : 31987777-044