به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی مهندس کیومرث دانشجو مدیرعامل این شرکت در آیین افتتاح این طرح گفت: از نخستین سال روی کار آمدن دوات یازدهم توجه و اعتبارات خوبی برای احیای این دریاچه اختصاص پیدا کرد که این اعتبارات همچنان تداوم داشته و میزان آن نیز با افزایش خوبی مواجه بوده است .
وی افزود: در سال 93 در مجموع سه هزار و 530 میلیارد ریال و در سال جاری نیز شش هزار و 550 میلیارد ریال اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافته است.
وی ضمن معرفی طرح کانال اتصال آب زرینه رود به سیمینه رود گفت: این طرح در مجموع 13.6 کیلومتر طول دارد که در مرحله نخست هشت کیلومتر از مسیر اصلی آن به بهره برداری رسیده و مابقی آن نیز تا پایان مهرماه آماده افتتاح می شود.
دانشجو افزود: برای احداث این کانال که داری 54 متر عرض و سه متر عمق متوسط می باشد ، 110 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است.
وی گفت: طرح لایروبی و مسیرگشایی سیمینه رود نیز به طول 9 کیلومتر و عرض 33 متر با عمق متوسط 1.3 متر و با صرف 20 میلیارد ریال اعتبار مورد بهره برداری قرار گرفت و با تکمیل این طرح و همچنین طرح اتصال رودخانه های گدارچای و مهابادچای به سیمینه رود و در ادامه با بازگشایی مسیر مشترک این رودخانه ها در امتداد سیمینه رود ، سالانه افزون بر 180 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه می شود .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با بیان اینکه برای احیای دریاچه ارومیه به مشارکت اقشار مختلف مردم نیاز است، گفت: در همین راستا توسعه سیستم های نوین آبیاری در بحث کشاورزی باید جایگزین آبیاری به شیوه قبلی شده و در استفاده بهینه از آب برنامه ریزی های لازم شود زیرا ممکن است بحران کم آبی گریبانگیر این استان نیز شود .
در ادامه دکتر قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی با اشاره به عزم دولت تدبیر و امید برای احیای دریاچه ارومیه و اقدامات خوب و شایسته دستگاههای اجرایی استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: شرکت آب منطقه ای استان در اجرای طرح اتصای کانال زرینه به سیمینه رود نشان داد که توانایی های خوبی در اجرای این نوع طرحها دارد .
وی گفت: با اجرای این طرح و طرح هایی از این دست می توان از اتلاف آب ورودی به دریاچه ارومیه تا حدود زیادی جلوگیری و از تبخیر آن کاسته و روان آبها را به پیکره دریاچه انتقال داد .
دکتر سعادت با تاکید بر مصرف بهینه آب در حوزه کشاورزی اظهار کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده باید 17 هزار هکتار از باغ ها و مزارع استان به سامانه آبیاری تحت فشار تجهیز شوند که امسال با اجرای 274 پروژه یک هزار و 358 هکتار از این اراضی به این نوع آبیاری مجهز شده اند.