به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی تور یک روزه بازدید خبرنگاران آذربایجانغربی از قسمتهای جنوبی دریاچه ارومیه که به طور کامل خشک شده است برگزار شد.
در این بازدید، اصحاب رسانه استان از نزدیک در جریان اجرای طرح لایروبی و اتصال رودخانههای مهاباد، گدار و زرینه رود و سیمینهرود قرار گرفتند.
در این بازدید مهندس سعید شکاری، به عنوان مسئول هماهنگی پروژههای احیای دریاچه ارومیه در شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی اظهار داشت: طرحهای احیای دریاچه ارومیه تا 10 سال ادامه یافته و در این زمینه در سه سال نخست به تثبیت دریاچه پرداخته و از سال آینده تا 7 سال، کار احیاء اجرا میشود تا در افق 1402 شاهد حل کامل بحران دریاچه ارومیه و احیای آن باشیم.
وی با اشاره به اینکه 4 پروژه اصلی احیای دریاچه ارومیه مربوط به شرکت آب منطقهای است افزود: این شرکت لایروبی رودخانههای حوضه آبریز دریاچه ارومیه به ویژه بازگشایی و مسیرگشایی مصب رودخانهها در محدوده پیکره قدیم دریاچه به منظور انتقال آب به پیکره آبی دریاچه را در دست اقدام دارد.
شکاری تصریح کرد: در این صورت از پخش شدگی و در نتیجه تبخیر حداقل روان آبهای جاری رودخانهها جلوگیری به عمل آمده و به پیکره دریاچه انتقال مییابد.
مسئول هماهنگی پروژههای احیای دریاچه ارومیه در شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی گفت: اتصال زرینهرود به سیمینه، لایروبی رودخانههای سیمینهرود، گدار چای، مهاباد چای،روضه چای، باراندوز و زولا چای از جمله طرحهای احیای دریاچه ارومیه به شمار میرود.
شکاری با اشاره به پروژه اتصال زرینهرود به سیمینهرود و انتقال آب به پیکره دریاچه ارومیه، اظهار داشت: محل اجرای این عملیات در شهرستان میاندوآب و شمال روستای قلعه بالا با قرارداد بیش از 12 میلیارد تومان بوده و احداث کانال فرسایشی خاکی به عرض کف 45 متر و با شیب طولی دو صدم درصد و طول کلی 25 کیلومتر در آن انجام می گیرد.
وی به پروژه عملیات لایروبی رودخانههای سیمینهرود و گدار چای اشاره کرد و گفت: این طرح نیز در شهرستانهای میاندوآب و نقده در حال اجرا بوده و با صرف اعتبار 2 میلیارد و 385 میلیون تومان ادامه عملیات لایروبی و احداث کانال فرسایشی خاکی رودخانه گدارچای و رودخانه سیمینهرود انجام میگیرد.
مسئول هماهنگی پروژههای احیای دریاچه ارومیه در شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با بیان مشخصات طرح عملیات لایروبی رودخانههای باراندوز و روضه اظهار داشت: این عملیات نیز در ارومیه اجرا شده و مبلغ قرارداد آن بیش از 2 میلیارد تومان است.
شکاری محل اجرای طرح عملیات لایروبی رودخانه زولاچای در منتهی الیه دریاچه ارومیه را شهرستانهای سلماس- شرق روستای کنگرلو خواند و گفت: انجام لایروبی و احداث کانال فرسایشی خاکی با مبلغ قرارداد بیش از 5/2 میلیارد تومان انجام میشود.
مسئول هماهنگی پروژههای احیای دریاچه ارومیه در شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با اشاره به سایر اقدامات انجام یافته برای احیای دریاچه ارومیه گفت: مرمت و بازسازی و تعویض شیرهای پروانهای سد بوکان، اجرای طرح رهاسازی آب از سد بوکان به دریاچه، پر کردن چاه های غیرمجاز در حین حفاری و نصب کنتورهای هوشمند برای چاهها از جمله دیگراقدامات شرکت آب منطقهای بوده است .