به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی مهندس رحیم میدانی و هیئت همراه در این بازدید از سوی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و جمعی از مقامات و مسئولین محلی همراهی می شدند و مهندس دانشجو در جریان این بازدید به تشریح اهداف ومشخصات این طرح پرداخت و اجرای آن را در راستای راهکارهای احیای دریاچه ارومیه برای منطقه مهم تلقی نمود.
در ادامه مهندس میدانی ضمن بازدید از عملیات اجرایی این طرح اعلام کرد: 180 میلیون مترمکعب آب با تکمیل طرح اتصال زرینه رود به سیمینه رود وارد حوضچه اصلی دریاچه ارومیه می شود.
وی افزود: این طرح به عنوان یکی از بزرگترین طرح های در دست اجرای ستاد احیای دریاچه ارومیه است که در شهرستان میاندوآب در حال اجراست.
وی اظهار کرد: این طرح شامل لایروبی و اتصال رودخانه های مهاباد ، گدار و زرینه رود به سیمینه رود است که با اجرا و تکمیل آن سالانه 180 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه خواهد شد.
وی بیان کرد: به علت پسروی آب دریاچه ارومیه ، این میزان آب پیشتر در سطح بستر خشکیده دریاچه ارومیه پخش شده و با تبخیر از بین می رفت که با اجرای این طرح ، می توان از هدررفت این میزان آب در سال جلوگیری کرده و آن را به حوضچه آبی دریاچه ارومیه انتقال داد.
میدانی اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح را 300 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این طرح که هم اینک از 60 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است ، بر اساس برنامه زمان بندی شده تا شهریورماه امسال به اتمام می رسد.
وی گفت: 300 هزار متر مکعب خاکبرداری و یک میلیون و 850 هزار متر مکعب لجن برداری در قالب اجرای این طرح بزرگ پیش بینی شده است.
میدانی احیای دریاچه ارومیه را یکی از اولویت های دولت یازدهم عنوان کرد و ادامه داد: در اجرای طرح احیای این دریاچه ، مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
میدانی اظهار امیدواری کرد که در یک دوره زمانی 10 ساله سطح آب دریاچه ارومیه به سطح تراز اکولوژیک خود برسد.