به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، مهندس کیومرث دانشجو مدیر عامل این شرکت و دبیر شورا در این نشست با اشاره به وضع بحرانی منابع آبی در برخی مناطق استان همچون بسیاری از نقاط کشور گفت: متوسط بارش در کشور ما طبق آخرین پایش های صورت گرفته حدود 213 میلی متر است که رقم زیادی نیست.
وی افزود: هنوز مسئولان و مردم مشکل کمبود آب را احساس نمی کنند که با ادامه این روند در سال های آینده با مشکلات جدی در این بخش مواجه خواهیم شد.
وی همچنین گفت: میزان بارش در دو حوضه دریاچه ارومیه و ارس به ترتیب 250 و 150 میلیمتر در سال است که این رقم در خوش بینانه ترین حالت، 100 میلیمتر کمتر از متوسط بارش استانی است.
مهندس دانشجو تلاش اعضای شورای حفاظت از منابع آب استان را جهت اتخاذ تصمیمات جدی برای کند شدن روند به خطر افتادن منابع ملی اب را ضروری دانسته و خواستار حضور جدی و نگاه ویژه ومسئولانه اعضای شورا در جلسات این شورا و پیگیری مصوبات آن شد.
در ادامه نشست دکتر هادی بهادری، معاون امور عمرانی استاندار گفت: تبعات و پیامدهای تلخ کاهش ذخایر آبی در استان باید برای مردم و مسوولان در بخش های مختلف به خوبی تبیین شود و این امر می تواند با استفاده از برنامه های فرهنگی، آگاهسازی و اطلاع رسانی صورت گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: مدیریت مناسب منابع آبی و آگاه سازی اقشار مختلف به ویژه بهره برداران آب در بخش کشاورزی استان اقداماتی بسیار سازنده و قابل توجهی هستند که می توانند در حفاظت از منابع آبی مثمر ثمر باشند.
بهادری گفت: در کنار این فعالیت ها، اقدامات عمرانی خاص و ویژه ای نیز باید توسط نهادهای مسوول صورت گیرد که از جمله آنها می توان به لایروبی رودخانه ها و اجرای طرح های پوشش بتنی انهار اشاره کرد. وی افزود ما در استان چند سیاست مهم را بصورت ویژه پیگیری می کنیم که موضوع حفاظت از منابع آب استان و احیای دریاچه ارومیه از مهمترین این برنامه ها است.
این گزارش می افزاید: انجام مطالعه با همکاری شهرداری ها برای استفاده از آب غیر شرب در فضای سبز، استفاده از فضای سبز جایگزین چمن در این فضاها، برگزاری مستمر جلسه شورای حفاظت منابع آب در استان و انتخاب سه شهر ارومیه، خوی و مهاباد برای اجرای طرح تعادل بخشی و احیای منابع آبی از جمله مصوبات این جلسه بود.