به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، دکتر مهرنگ دوستی رضایی مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت در این خصوص اظهار داشت از اهداف مهم این طرح پیشگیری از آسیبهای وارده به همکاران توسط پلهای تلفریک قدیمی میباشد.
وی افزود: نوآوریهای خاص این تجهیزات نسبت به انواع متداول قبلی عبارتند از ایزوله کردن نشیمن از کابل توسط تلهکابین و نیروی محرکه مکانیزه (موتور الکتریکی باتری قابل جایگزین با انرژی آفتابی).
دوستی رضایی لزوم اجرای طرح اختراعی اظهارداشت: متأسفانه موارد قابل ملاحظهای از قطع انگشتان همکاران توسط پلهای تلفریک متداول (گهوارهای تک کابله) ، صدمات جبران ناپذیر جسمی، روحی و همچنین خسارتهای مالی شرکتهای آب منطقهای از بابت دیه افراد و از طرفی بعلت تحمل وزن افراد و تجهیزات توسط یک کابل، در بازههای زمانی کوتاهی دچار کشیدگی و از تنظیم خارج شدن کابل و پایهها شده و موجب افزایش هزینههای نگهداری مستمر میگردند. انحنای بیشتر کابل در جهت عمودی و افقی، ضمن ایجاد صعوبت درحرکت گهواره، کاهش دقت اندازهگیری و حتی افزایش خطر سقوط همکاران را در پی دارد.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب در خصوص اجرای طرح اختراعی گفت: این طرح موجب کاهش کرنش و خیز عمودی (ناشی از وزن افراد و تجهیزات) و افقی (ناشی از نیروی جریان آب بر تجهیزات اندازهگیری) و کاهش احتمال گسیختگی کابل؛ در نتیجه: کاهش خطای اندازهگیری، تردد آسانتر و تعادل بیشتر، کاهش خطر سقوط شده و از سویی استفاده از ترمز و نیروی محرکه مکانیزه موجب مانورپذیری آسانتر، حذف آسیبهای جسمی کابین به جای گهواره و نهایتا افزایش ایمنی افراد را در پی خواهد داشت.