در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی انجام شد:

نشست با کشاورزان و بهره برداران محال باراندوز چای ارومیه

در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به کشاورزان و بهره‌برداران شهرستان ارومیه نشست صمیمی با حضور بخشدار مرکزی ، مدیر امورمنابع آب شهرستان ارومیه و یکی از اساتید حوزه آب دانشگاه ارومیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، در ابتدای این نشست، ضرغام گوزلی مدیر منابع آب ارومیه ضمن تقدیر و تشکر از همکاری بخشدار و دهیاران، بهره برداران و کشاورزان محال باراندوزچای در اجرای برنامه های این امور در حفاظت از منابع آبی، اظهارکرد: همکاری و تعامل، راهگشای بسیاری از مسائل خواهد شد و این موضوع بایستی در همه روستاهای تابعه شهرستان محقق گردد.
وی افزود: برای جلوگیری از اضافه برداشت و ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و اجرای مفاد طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، کلیه واحدهای صنعتی، تولیدی، خدمات و کشاورزی به نصب کنتور هوشمند طبق قوانین و مقررات اعلامی از سوی وزارت نیرو الزام شده‌اند و در این قوانین صدور مجوز بهره‌برداری منوط به نصب کنتور بر سر چاه است.
گوزلی با تاکید بر افت شدید آبهای زیرزمینی که در اثر برداشت بی‌رویه اتفاق افتاده است، گفت: هر گونه مدیریت منابع آب نیازمند مشارکت مردم و به ویژه کشاورزان است که رعایت قوانین و دستورالعمل ها توسط این قشر می تواند نقش بسزایی در حفظ منابع آبی موجود را ایفا کند.
وی بیان داشت: اولویت شرکت آب منطقه ای در برخورد با متخلفین منابع آب زیرزمینی با چاههای حریم چاه آب شرب روستایی ، چاههای حفر شده در اراضی ملی و چاههای دارای شاکی خصوصی است که در صورت مشارکت کشاورزان در برخورد با تخلفات اینچنینی می‌توان آبخوان های شهرستان را حفاظت نمود.
مدیر منابع آب شهرستان ارومیه صیانت و حفاظت از منابع آب را مهم ترین رسالت و ماموریت شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی  دانست و گفت: اگر با متخلفان منابع آبی برخورد جدی و بدون اغماضی صورت گیرد، احیای منابع آبی شهرستان و حفظ آب برای نسل های آینده ممکن خواهد بود.
در ادامه دکتر حبیب زاده از اساتید حوزه آب دانشگاه ارومیه طی سخنانی در خصوص وضعیت منابع آب استان و شهرستان ارومیه گفت: مصرف بیش از 90درصدی آب استحصالی در بخش کشاورزی، حفر چاههای غیر مجاز و برداشت های بی رویه، شرایطی را فراهم کرده که در صورت عدم مدیریت منابع آبی، دشت ارومیه در آینده نزدیک با بحران کم آبی جدی  مواجه خواهد شد.
وی از کاهش چشم گیر بارندگی ها در مقایسه بلند مدت خبر داد و خاطر نشان کرد: خشکسالی های پی در پی چند سال اخیر و برداشت بی رویه موجب تضعیف آبخوان ها شده و منابع آب زیرزمینی در بدترین شرایط قرار گرفته است که برای جبران کاستی های این منابع باید به همکاری بهره برداران کشاورزی گام های محکمی برداشته شود.
حبیب زاده با تاکید بر لزوم همکاری و همراهی کشاورزان با سیاست های دولت در اجرای برنامه های احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی تصریح کرد: وزارت نیرو در سالهای اخیر با پیاده سازی طرحی با نام احیا و تعادل بخشی تلاش نموده است تا غفلت های گذشته در مصارف آب را جبران نماید و بهره برداران بخش کشاورزی با این سیاست همراهی نمایند. 
وی با بیان اینکه گسترش اراضی کشاورزی با سیاست های روش های نوین آبیاری و کنترل مصرف هیچ گونه همخوانی ندارد، خاطرنشان کرد: برنامه استفاده از روش های نوین آبیاری به منظور جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آب می باشد و عده ای فکر می کنند با این روش می توان به فکر توسعه دیگر اراضی بود که کاملا اشتباه است.
در ادامه انور نوری بخشدار بخش مرکزی شهرستان ارومیه گفت: این شهرستان دارای ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف کشاورزی است، اما بایددر نظر داشت که منابع آب جزء سرمایه های ملی محسوب می شوند و حفاظت و صیانت دقیق از آن با مشارکت و همراهی مردم و کشاورزان و همکاری مدیران بخش آب این شهرستان میسر می شود.
وی با اشاره به در نظر گرفتن معیشت مردم در برخورد با چاههای غیرمجاز اظهار داشت: اینکه آب یک سرمایه ملی است و همه باید در حفاظت و حراست از آن دریغ نکنیم یک بحث است و موضوع اصلی ارتزاق مردم و شغل جایگزین برای آنهاست که بایستی از سوی مسئولین بالا دستی پیگیری شود.
در پایان، نمایندگان کشاورزان و بهره برداران محال باراندوز به بیان دیدگاهها، مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.

 

کد خبر: 1754
  تاریخ خبر : 1403/11/14
 30
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 28
  • بیشترین بازدید همزمان : 552
  • بازدید امروز : 1,255
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 8,144,180
  • آخرین به روزرسانی : 1403/11/14 11:27:19
  • شناسه IP شما : 18.117.156.90

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : ارومیه، بلوار شهید باهنر، شرکت سهامی آب منطقه ای آذربایجان غربی
  • کدپستی : 5715895554
  • تلفن : 33442720-044
  • فاکس : 33440091-044
  • پست الکترونیکی : info[at]agrw.ir
  • پیامک : 3000520344
  • تلفن گویا : 31987777-044