سیستم انحراف آب طرح سد و نیروگاه سردشت با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، سیستم انحراف آب سد سردشت شامل دو تونل 682 متری و 627 متری هر یک به قطر هفت متر است که فرازبندی به ارتفاع 5/37 متر و نشیب بندی به ارتفاع 12 متر دارد.
پیشرفت 23 درصدی عملیات اجرایی طرح سردشت
در ابتدای این مراسم، مهندس علی اصغر حاج ملاعلی، مجری طرح سد و نیروگاه سردشت، با اشاره به اینکه ساختگاه طرح در شهرستان سردشت در استان آذربایجان غربی واقع شده، افزود: آبدهی سالانه حوضه آبریز کلاس حدود 2200 میلیون متر مکعب است.
حاج ملاعلی به بیان اهداف اصلی اجرای این طرح پرداخت و گفت: ساخت نیروگاهی به ظرفیت 150 مگاوات، توسعه کشاورزی در 7800 هکتار از اراضی منطقه و اشتغالزایی، از جمله اهداف اصلی اجرای طرح سردشت است.
وی سپس به بیان مشخصات کلی این طرح پرداخت و گفت: سد سردشت از نوع سنگریزه ای با هسته رسی به ارتفاع 114 متر و مخزنی به حجم 338 میلیون متر مکعب خواهد داشت.
این مسئول پیشرفت عملیات اجرایی طرح سردشت را حدود 23 درصد اعلام کرد.
مجری طرح سردشت با بیان اینکه هم اکنون یک هزار و 128 نفر (70درصد بومی) در این کارگاه مشغول به کار هستند، تصریح کرد: در سال جاری نسبت اعتبارات دریافتی به اعتبارات مصوب به میزان 43درصد بوده است.
لزوم تامین به موقع منابع مالی طرح سد و نیروگاه سردشت
مهندس سید محمدرضا رضازاده، مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، نیز طی سخنانی گفت: با کامل شدن سیستم انحراف آب آماده می شویم که در بخش های مختلف کارها را با جدیت دنبال کنیم و می توانیم سرعت بیشتری به عملیات اجرایی این طرح بزرگ که در منطقه ای محروم واقع شده، بدهیم.
وی با اشاره به فعالیت جدی در جبهه های مختلف کارگاه، یادآور شد: ما برای خیزش موثر در کار نیازمند توجه مسئولان در تامین به موقع منابع مالی هستیم؛ چرا که در سال جاری تاکنون از محل اوراق مشارکت فعالیت های اجرایی طرح تامین مالی شده است.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص روز مباهله گفت: ما با اجرای موفق طرح های بزرگ و پیچیده عمرانی در کشور به نوعی با دشمنان نظام مباهله می کنیم؛ چرا که در شرایط کنونی تحریم و فشارهای استکبار خدمت به مردم محروم منطقه اثبات حقانیت نظام است.
4هزار میلیارد ریال در طرح سردشت سرمایه گذاری می شود
مهندس مجید نامجو، وزیر نیرو، نیز در سخنانی، استفاده از انرژی پاک برق آبی را مهم دانست و گفت: هر چند نیروگاه های بزرگی چون گتوند، سیمره و سیاه بیشه در کشور به بهره برداری رسیده است، اما تاکنون تنها از یک سوم ظرفیت برق آبی کشور استفاده شده است.
وی سپس گفت: طرح سردشت جزو طرح های خوبی است که کارگاه فعالی دارد و ارکان اجرایی آن در کشور شناخته شده هستند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حدود چهار هزار میلیارد ریال در اجرای این طرح سرمایه گذاری می شود که در پی آن تحولات عظیمی در منطقه به وقوع خواهد پیوست.
وی در خاتمه سخنان خود از همه دست اندرکاران طرح تقدیر کرد و خواستار حمایت جدی مسئولان استانی و محلی از این طرح شد .
وزیر نیرو سپس با بازدید از کارگاه طرح سد و نیروگاه سردشت، دستور آغاز عملیات انحراف آب این طرح را صادر کرد.
در این مراسم که روز جمعه نوزدهم آبان ماه 1391 برگزار شد، سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو، استاندار آذربایجان غربی و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و تنی چند از مقامات استانی و محلی نیز حضور داشتند.{webgallery}{/webgallery}